WRX krenta turbinos slegis|ECU perprogramavimas

WRX krenta turbinos slegis|ECU perprogramavimas

Standartinė MidaX » 17 Spa 2011, 23:14

Kogero jau atsibodus tema, bet ka padarysi, gal kas ka protingo "numes".

Turim visiskai stoc wrx'a su TD05H turba.
BOV stock, zvakes iridines vienu laipsniu saltesnes, visi dirzai skysciai pakeisti ~2k km, turbinoi isilginio klibejimo nera, skersinis labai minimalus, boost salenoidas praplautas, intercooleris ir slangos patikrinta, chamutai priverzti, ecu klaidu nemeta, jokio fuel cut'o, boost gouge orginali.

Matuojam treciu begiu, gazas dugnas. Pradeda uzsiputinet nuo ~3k rpm. Pilnai, iki 1.1bar'o uzsipucia prie ~4.5k, tada slegis staigiai krenta iki ~0,5bar'o ir likusiam apsuku diapazone "plaukioja" nuo ~0.5-1bar'o. Krentant slegiui jokiu pasaliniu garsu nera, tipo leak ar kazkas tokio :)

Yra minciu? pas mane tik viena, bet kogero nelogiska - stoc ECU pamato perdideli slegi ir ji numusineja? bet ar ne fuel cut'u ji turetu glusint?
Paskutinį kartą redagavo MidaX 04 Geg 2012, 14:21. Iš viso redaguota 1 kartą.
Nissan 200sx S13 '89m. - sold
Nissan 200sx S14 '95m. - stolen
Subaru Impreza WRX '03m.
Automobiliu apsaugos sistemu, garso aparaturos, komforto irangos pardavimas/montavimas.
8-654-24148
MidaX

Re: WRX krenta turbinos slegis

Standartinė RSe » 18 Spa 2011, 00:14

Svyravymai prasideda (danziausiai), kai dingsta (pasikeicia) zikleriai (ju vieta) vakumelese iki solenoid'o ir (arba) kasnors 'pasukioja' WG koja. Paskiau patikrink ar programa standartine masinoje irasyta. Tada jei ne, patikrink ar tavo wg vaiksto tinkamai ir nestringa (nera kiauras). Tada jei ne, ziurek ar yra nesandarumu iki turbinos ismetime. Tada jei ne tai naudok atmetimo principa, kaip pvz. atjunk koja nuo wg ir pritvirtink uzdarytoje padetyje su viela arba vakuma numauk nuo wg aktuatoriaus. Tada mink ne dugnais, tik kad islaikytum 1bar ir ziurek ar svyruoja. Taip atmesi boost'o valdyma elektronini ir pan.
Turba cia ne prie ko. Jos valdymas neislaiko (programa, wg, wg koja, vakumeliai su zikleriais, solenoidas)...

P.S. stabilizo traukutes dek aliuminines su silentblokais (cia kalbam apie ne sarnyriuko tipo) priekines pvz. vw passat b5 arba audi a4. Pardoje betkurioje nueik, ir sakyk, kad ieskai priekiniu stabilizo nuo vag'o bumerango formos.
RSe

Standartinė Tomas_as » 18 Spa 2011, 08:51

Beabejo stock ecu numusineja slegi, nes stock programoj jis yra max 0.9 bar, o 1.1 bar kuri matai yra tiesiog spike'as. O kad svirduoliuoja paskui tai pas mane yra taip buve del slanguciu nesandarumo is aktuatoriaus. Sutvarkius spike'ko nebeliko slegis siek tiek nukrito bet stabilizavosi. Dar gali but per stipriai priverzta WG kojele. Nu ir viskas ka paminejo RSe.
Programa pritaikyta sitai turbo reikia pasidaryt betkokiu atveju.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė MidaX » 18 Spa 2011, 22:38

RSe rašė:Svyravymai prasideda (danziausiai), kai dingsta (pasikeicia) zikleriai (ju vieta) vakumelese iki solenoid'o
zikleriai? o ju ne vienas turi but, kaip cia parodyta?

Paveikslėlis

Sita tikrai idejau ir tikrai panasioi vietoi (tarp turbinos kriaukles ir trisakio), aisku jis liko nuo stock td04h turbos, negali turet itakos? gal diametras perdidelis/permazas?
Trisaki idejas paprasta, be jokiu susiaurejimu, slangeliu ilgia skiriasi nuo cia parodytu.

WG koja vaiksto lengvai ir nestringa, judinant su ranka. Kaip patikrinti ar WG ne kiauras?
Vakumo slangeles tikrai neleakina.
Ismetimas nekiauras, tarpines naujos.
Nissan 200sx S13 '89m. - sold
Nissan 200sx S14 '95m. - stolen
Subaru Impreza WRX '03m.
Automobiliu apsaugos sistemu, garso aparaturos, komforto irangos pardavimas/montavimas.
8-654-24148
MidaX

Standartinė RSe » 19 Spa 2011, 00:55

Vienas. Neskaiciau, kad tavo turba ne td04. Kiek uztemta koja, t.y. kiek reikia traukti uzdedant? WG aktuatoriaus sandarumas - su ranka istrauki, su ranka uzdarai vakuma ir ziuri ar ishsilaiko ishsitraukes. Arba su putekliu iputi 1bar'a per vakuma ir aplaistes fairy/vandens misinio ant aktuatoriaus paziuri ar neburbuliuoja per uzvalcavima. Trisakis turi buti paprastas vienodu skyliu. Diametras ziklerio - tas kas priklauso pagal programa, turba ir kojele. Visgi, jei turba negimtoji, tavo programoje wg solenoidas nesusigaudo ka daro. Idek didesnio diametro zikleri ir reikia tiketis, kad slegiui nusileidus iki 0.9, jis nesvyruos. Velesniam pakelimui slegio bus kiti budai.
RSe

Standartinė PhaRaoN » 19 Spa 2011, 17:12

Pasidaryk normalia turbo slegio valdymo programa ir problemos dings. As kai buvau isidejes VF23'ia buvo tokia pati situacija - uzsipusdavo iki 1.3, krisdavo iki 0.8 ir taip iki redline.. Pakoregavus WGDC ir Target boost lenteles svyravimai dingo ir pusdavo stabiliai 1.3 ;)
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė Tomas_as » 19 Spa 2011, 18:33

Vienzo - reikia suprogramuot kompa. Bet svyravimai kartais buna ir ne del programos.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė Donce » 19 Spa 2011, 18:41

Ooooo, kaip matau ne aš vienas turiu šitą problemėlę :D :D
Kaip rasei MindaX, lygiai viskas ir pas mane taip pat vyksta. Visi RSe surašyti problemos sprendimo būdai buvo patikrinti atmetimo principu. Problema išliko.
Maniškė pučia iki 1,0 bar ir pradeda svyruoti intervale 1,0-0,7 bar. Ne vienas meistras bandė rasti problemą, bet deja kol kas nieko. Gal kas turit daugiau idėjų? Mano manymu, ir kukliomis žiniomis, kompas čia ne prie ko, anksčiau viskas putė tvarkingai.
Temos autoriui - pranešk jei ką pavyks surasti.

P.S. jokių EBC negalvoju ir nežadu dėtis.
Vartotojo avataras
Donce
Klubo narys / Moderatorius

Nuotraukos: 57

Standartinė Diego » 19 Spa 2011, 18:46

Donce, maniškėje irgi panašūs dalykai darydavosi... iki EBC įmontavimo :P
WRX
Vartotojo avataras
Diego

Standartinė Donce » 19 Spa 2011, 18:50

EBC sakau ne :lol: :lol:
Vartotojo avataras
Donce

Nuotraukos: 57

Standartinė Tomas_as » 19 Spa 2011, 20:24

Pas mane kadaise irgi buvo visi variantai patikrinti... Bet paskui dar karta buvo patikrinta ir rasta.
Ne su EBC reikia spresti tokius dalykus, ypac kai turba standartine ir tt.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė RSe » 19 Spa 2011, 20:30

Donce rašė:Ooooo, kaip matau ne aš vienas turiu šitą problemėlę :D :D
Kaip rasei MindaX, lygiai viskas ir pas mane taip pat vyksta. Visi RSe surašyti problemos sprendimo būdai buvo patikrinti atmetimo principu. Problema išliko.
Maniškė pučia iki 1,0 bar ir pradeda svyruoti intervale 1,0-0,7 bar. Ne vienas meistras bandė rasti problemą, bet deja kol kas nieko. Gal kas turit daugiau idėjų? Mano manymu, ir kukliomis žiniomis, kompas čia ne prie ko, anksčiau viskas putė tvarkingai.
Temos autoriui - pranešk jei ką pavyks surasti.

P.S. jokių EBC negalvoju ir nežadu dėtis.

Kokie visi budai, cia as surases esu puse tiek kiek galima/reikia padaryti. Kas tau ten ka ieskojo dar nezinau, nes kaip ir sakiau, palik masina ir as tau surasiu problema, o ne prabegom per pusvalandi pasikrapscius pora variantu pabandzius tiketis surasti beda.
RSe

Standartinė Dzhedaj » 19 Spa 2011, 20:43

Turėjau ir aš tokią problemą su visiškai standartine mašina ir turbina :)
Jokių mechaninių bėdų nepavyko rasti.
Įdėjus 3 portų solenoidą ir teisingai suprogramavus viskas išsisprendė, jau nekalbant apie stage2 su dar teisingesne programa ;)
Impreza WRX MY05
Vartotojo avataras
Dzhedaj

Standartinė Tomas_as » 19 Spa 2011, 20:52

Dzhedaj rašė:Turėjau ir aš tokią problemą su visiškai standartine mašina ir turbina :)
Jokių mechaninių bėdų nepavyko rasti.
Įdėjus 3 portų solenoidą ir teisingai suprogramavus viskas išsisprendė, jau nekalbant apie stage2 su dar teisingesne programa ;)

Kiek pamenu is tavo temos tai pats bandei kazka tobulint standartinej slegio valdymo sistemoj, tai matyt ir priburei :)
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė xennon » 19 Spa 2011, 20:54

Turiu 3 portu solenoida nauja jei kam aktualu- 150 Lt.
Vartotojo avataras
xennon
Moderatorius

Kitas

Grįžti į Impreza

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių