viskas apie navigacija

Bendri techniniai klausimai

viskas apie navigacija

Standartinė eddie_gt4 » 25 Geg 2010, 13:58

ieskojau pan. temos, bet neradau... tad sukuriau atskira tema :D

pribrendo reikalas isigyti navigacija i Forika, tad bet kokie praktiniai patarimai are welcome :)
pgr. reikalavimai: lengvas uzdejimas / nuemimas, paprastas valdymas, geras Rytu Europos "padengimas", atnaujinimu prieinamumas, etc.

jei galite, parekomenduokite konkretu modeli :D
vairuoti nemoku, bet uztat labai megstu! :mrgreen:
Vartotojo avataras
eddie_gt4

Re: viskas apie navigacija

Standartinė tomasm » 25 Geg 2010, 14:01

Man labai reiktu Baltarusijos, kaliningrado, ukrainos, europines rusijos dalies zemelapiu i navigacija, altas sake kad forget it tik pagrindines trasos geriausiu atveju, gal kas zinot kur ant lt isigyt?
93Legacy2.0Turbo
Vartotojo avataras
tomasm

Standartinė zajanciulis » 25 Geg 2010, 14:42

Norvegijoj pirkau TOMTOM GO 750, tikrai nesiskundžiu. ir žemėlapių pagūglinus įvairiausiu gali rasti ir kokybė gera. valdymas patogus, o svarbiausia pajungus greit suranda būvimo vietą.
Keep The Race.................
......................In Its Place
Subaru Legacy 2.5 2002
Subaru Legacy 2.0 GT 1994
Vartotojo avataras
zajanciulis

Standartinė Dziugintas » 25 Geg 2010, 15:10

naudojuosi GARMIN NUVI 200 ir esu ja patenkintas. Galimybe is interneto susikelti stac. radarus, kurie daznai atnaujinami. Aisku aprt JPG perziuros daug multimedijos navarotu nera, kaip kad kinietiskuose lievakuose, bet manau, kad kokybes ir kainos santykis optimalus. Ir siaip kiek girdejau tarp taksistu garmin populiariausia.
Dziugintas

Standartinė zajanciulis » 25 Geg 2010, 15:30

pas pažįstama irgi Garmin, tik nzn koks modelis. Vienintelė problema ta, kad įjungti jį reikia kol dar stovi vietoj, nes jei įjungsi važiuodamas tai jis masto kokias 15min kol atranda kur randiesi. bet šeip tikrai neblogas daiktas.
Keep The Race.................
......................In Its Place
Subaru Legacy 2.5 2002
Subaru Legacy 2.0 GT 1994
Vartotojo avataras
zajanciulis

Standartinė Erikas » 25 Geg 2010, 16:02

tomasm rašė:Man labai reiktu Baltarusijos, kaliningrado, ukrainos, europines rusijos dalies zemelapiu i navigacija, altas sake kad forget it tik pagrindines trasos geriausiu atveju, gal kas zinot kur ant lt isigyt?

Modelis GPS? Galeciau paieskoti. PM prasau

TomTom> Paprastas europos zemelapis su kaikuriom klaidom, paprastas interface'as, tevukas naudoja bedu nemato
Garmin> Susikroves esu i telefonas (nes ziemelapiai vienodi) ir tikslumas daug didesnis nei tomtom. Priedo Topo Zemelapi leidzia patys lietuviai kiek zianu, tad atnaujina daznai ir t.t. Tomtom savo nuoziura taiso zemelapius. Lietuvos zemelapyje yra daug bugu. Apie visokiu 7*** net nekalbu, ten tai vieni bugai. Pradedant tuo kad is panevezio i vilniu vaziavom zvyrkeliais 5h, baigiant tuo kad nemato puses miesto. Keliai seni ir t.t.

Isvada: Garmin jei nori tikslumo, TOMTOM jei nemoki naudotis GPS ir nori paprastumo.

Betkoks GO9** , kodel? nes daugiau softo nei tiems su SD kortele. Viduj hardas. Auksciausia klase
Daily: Subaru Impreza WRX MY02
Low&slow: BMW 328ti E36/5
Vartotojo avataras
Erikas

Standartinė ashay » 25 Geg 2010, 16:18

pagooglink gps meistras. Iš jų pirkau Garmin 1390
SUBARU LEGACY UNIVERSALAS 2,2
Yahoo Messenger: sadyvra1@yahoo.co.uk
http://public.fotki.com/AshayAshay/
ashay

Standartinė mariuzs » 25 Geg 2010, 16:57

turiu aš irgi į symbian garmin + lt ir lv topo mapsus susimetęs, yra visi net šunkeliai 8)
teko važiuot su tomtom, hmm nieko gero, na išskyrus Algio Greitai balsą :lol:
"05 lgt 5eat red sportswagon
Vartotojo avataras
mariuzs
Klubo narys

Standartinė Erikas » 25 Geg 2010, 19:09

yra garminui Zbignevo balsas.

Seip dar iGO delininke patiko. TIkslumas puse bedos, vaziuoja tiksliai. Buvau susimetes ne i viena device.

Nepatariu pirkti iPhone ir diegti i ji betkokia navigacija. Turejau 10 skirtingu rusiu, nes zemelapiu tikslumas ziauriai neatitinka realybes, po visu garmin ir igo man net nebesinorejo su juom vazinet. Teko pirkit symbiana. Dabar i X6 isimetes esu Garmin su TOPO 1.09, tai pasaka kaip sukasi :)
Vartotojo avataras
Erikas

Standartinė Dzhedaj » 25 Geg 2010, 20:02

Dažniausiai kalta ne navigacija, o žemėlapiai.
Igo turi vieną privalumą prieš kitas navigacijas - rodo eismo juostų informaciją.
Igo žemėlapius gamina Teleatlas, Navteq ir Regio. Dėl kokybės, tai laiko patikrinti Teleatlas, bet kiti du vejasi, kai kuriems labiau patinka. Greičio kamerų vietas Igo galima parsisiųsti it www.poiplaza.com
Garmin pati sąsaja ne tokia patraukli, kaip Igo, bet yra Lietuvos topografinis žemėlapis su visais objektais, ne tik gatvėmis.
Tiek Igo, tiek Garmin žemėlapiai pakankamai dažnai atnaujinami, bet nei vienuose nebūna laikinų (kartais ne tokių ir laikinų) kelio remontų ar aplinkkelių.
Tomtom asmeniškai nenaudoju, nes kiek teko bandyti, nepatiko :)
Impreza WRX MY05
Vartotojo avataras
Dzhedaj

Standartinė aiva » 26 Geg 2010, 08:01

Pats naudoju IGO zemelapius su kinietisku aparatu. Zemelapiai pakankamai geri tikrai. Dabar netgi LM pilna skinu ivairiu prikelta. Saliu pasirinkimas tikrai didelis. Didesne problema su aparatu. Kartais sunkiai palydovus susiranda. Reikia ilgokai palaukti.

Neseniai isigijau nokia su jos navigatoriumi. Tai turiu pasakyti, kad bent jau LT zemelapiai nokios tikslesni (kol kas is ovi juos galima nemokamai atsiusti). Misko keliukus pakankamai smulkiai rodo. Rodo ir tokius kur atrodo simta metu niekas jau nevaziavo.
Impreza RS
**Automobilių remontas Kaune 860711195 (darbo dienomis)**
http://www.gerautus.lt/content/autoservisas.html
Vartotojo avataras
aiva

Standartinė HDi » 26 Geg 2010, 08:20

aiva rašė:Pats naudoju IGO zemelapius su kinietisku aparatu. Zemelapiai pakankamai geri tikrai. Dabar netgi LM pilna skinu ivairiu prikelta. Saliu pasirinkimas tikrai didelis. Didesne problema su aparatu. Kartais sunkiai palydovus susiranda. Reikia ilgokai palaukti.

Neseniai isigijau nokia su jos navigatoriumi. Tai turiu pasakyti, kad bent jau LT zemelapiai nokios tikslesni (kol kas is ovi juos galima nemokamai atsiusti). Misko keliukus pakankamai smulkiai rodo. Rodo ir tokius kur atrodo simta metu niekas jau nevaziavo.

Na man Nokia maps kolkas paieška nepatinka, nes reikia suvest pilną pavadinimą, neina pasirinkt ko nori ieškot, kaip sakant paprasta bet jau per daug.
96 Impreza Wagon, Parduota

Dabar: pėškomobilis :D
HDi

Standartinė Philasz » 26 Geg 2010, 09:06

O imanoma ka naujesnio idiegti i senuciuke "clarion map370" ?
Nekalbu,kad per "n" metu LT atsirado nauju keliu, aplinkeliu..o ka sneket apie PL ir pan...o retsykiais tenka pasinaudot..
PARDUODU U/P,BABINA,laisvu ranku irangahttp://www.subaruklubas.com/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=7651&pid=122646#post_122646

DON'T DRINK AND DRIVE!
JUST SMOKE AND FLY... :)
Vartotojo avataras
Philasz

Standartinė Erikas » 26 Geg 2010, 09:19

HDi rašė:
aiva rašė:Pats naudoju IGO zemelapius su kinietisku aparatu. Zemelapiai pakankamai geri tikrai. Dabar netgi LM pilna skinu ivairiu prikelta. Saliu pasirinkimas tikrai didelis. Didesne problema su aparatu. Kartais sunkiai palydovus susiranda. Reikia ilgokai palaukti.

Na man Nokia maps kolkas paieška nepatinka, nes reikia suvest pilną pavadinimą, neina pasirinkt ko nori ieškot, kaip sakant paprasta bet jau per daug.

Isirasyk normalu GARMIN'a ir pamirs ta OVI, nes ten visiska nesamone, bent man.
Vartotojo avataras
Erikas

Standartinė HDi » 26 Geg 2010, 10:36

Erikas rašė:
HDi rašė:

Isirasyk normalu GARMIN'a ir pamirs ta OVI, nes ten visiska nesamone, bent man.

Garminas lūžta po maždaug 40min navigavimo, užtringa ir viskas :/. TomTom su vidiniu neveikia.
96 Impreza Wagon, Parduota

Dabar: pėškomobilis :D
HDi

Kitas

Grįžti į Klausimai / Patarimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių