spek kiek ivertina detale-liet.draudime?

Anekdotai, "baikos", nuorodos

Re: spek kiek ivertina detale-liet.draudime?

Standartinė Tomas28 » 04 Gru 2009, 14:57

Tomas_as rašė:
Tomas28 rašė:na va, taip, kad garantine ne prie ko. As tai visada sakau, kad tvarkysiuosi per JMAC ir LD sueina labai gerai tas :) kai neturiu tikslo pasipelnyti is draudimo, o ta ir jiems paaiskinu, tai kol kas ok viskas 8)

O kas buvo nutike, ka tvarkeisi?
Kai tau kas nors ivaziuos ir kaltininko draudimas(nebutinai LD) pasiulys servisu sarasa, paziuresiu, kaip tu jiems paaiskinsi kad tvarkysies per JMAC :D

gal man pasiseke, jei taip galima issireiksti, bet visi mano atvejai (keli ju cia buvo), kai reikejo tvarkyt auto, buvo nesusije su kitais eismo dalyviais :D tai cia as is savo turetos patirties ir pasakoju. Jei kas man ivaziuotu, gal butu ir kitaip su tuo LD, bet cia tik speliones...
ready, steady, b00st... :D
Vartotojo avataras
Tomas28

Standartinė PhaRaoN » 04 Gru 2009, 15:45

Tomas_as rašė:Man draudimas dave suprast, kad nebutinai apmokes ir neprivalo to daryt pagal fakta is kokio nors serviso, nors "Prometecus" ir buvo ju sarase.

na taip neturi but, tada klaidino tave.
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė aiva » 04 Gru 2009, 16:48

PhaRaoN rašė:Ne, as ne LD dirbu. :)
Del paskaiciuotos sumos. Skaiciuojant grynais pinigais, zala kompensuojama be PVM (jau 21% maziau nei servise gaunas) + serviso ikainiai didesni (i kuriuos ieina pelnas) + ant daliu antkaini uzsimeta, del to ir gaunasi vietoj 900 - 1900..

O prie ko PVM jei as esu fizinis asmuo? Ar as detales nusipirksiu be PVM? Ar kitais metais galiu ji susigrazinti pateikes deklaracija? Serviso kainas turetu skaiciuoti pagal rinkos vidurki X kiek reikia laiko remontui (labai puikias programas turit, kurios rodo darbu trukme tiek nukramtyta, kad gal kokiems 5 vaztams to laiko ir uztenka atsukti). Detaliu kaina irgi turi pagal rinkos verte skaiciuoti. Kaip galima paskaiciuoti kaina, uz kuria neimanoma nupirkti (apie nusidevejima sioj vietoj nekalbu).
Impreza RS
**Automobilių remontas Kaune 860711195 (darbo dienomis)**
http://www.gerautus.lt/content/autoservisas.html
Vartotojo avataras
aiva

Standartinė MAiR » 04 Gru 2009, 17:36

Pharonai, gali man paaiskint kokiais sumetimais mano imonej nuskaiciavo PVM nuo fakturos uz priesrukinius? man buvo paaiskine kad jei imciau litus tada butu suma-pvm-nusidevejimas-francize... rezultate pirkau JU rekomenduotam service'e ir pateikiau faktura o ismoka visvien gavau ta pati suma-pvm-nusidevejimas-francize.
'98 Impreza STI TypeR
'05 Civic TypeR
'04 Impreza WRX STI - Sold
'07 Civic TypeR (stolen - radusiems atsidekosiu :))
Vartotojo avataras
MAiR

Standartinė stai » 05 Gru 2009, 12:23

anksciau kai turejau serviza tai su draudimais buvo karas visalaik ,
galiu pasakit LD ira prasciausiai ishmokantis draudimas , nuskaicioja tiek kad net taivanio dalis nenusipirksi , ilgai reik irodinet nors ir pateiki fakturas uz nupirktas dalis net.
o vat geriausiai ishmokantis yra pzu lietuva ;) paskutinis atvejis priesh ushsidarant tai paskaiciavom ne audatexu o seip , tai musu samatos suma buvo 2800lt atsiunte pakoreguota 3200lt sako detaliu kainos normalios o vat darbo per mazos .
klausimas to Pharaon -ka darit su vietiniu bta draudiku kuris surasho protokolus tik rusu kalba , ir dar siulo nukentejusiems patiems susitvarkit bus pigiau , o moket ishvis nenori bilinejimai su juo uztrunka apie pusmeti ???
transformojam i STI
Vartotojo avataras
stai

Standartinė PhaRaoN » 06 Gru 2009, 21:15

aiva rašė:O prie ko PVM jei as esu fizinis asmuo? Ar as detales nusipirksiu be PVM? Ar kitais metais galiu ji susigrazinti pateikes deklaracija? Serviso kainas turetu skaiciuoti pagal rinkos vidurki X kiek reikia laiko remontui (labai puikias programas turit, kurios rodo darbu trukme tiek nukramtyta, kad gal kokiems 5 vaztams to laiko ir uztenka atsukti). Detaliu kaina irgi turi pagal rinkos verte skaiciuoti. Kaip galima paskaiciuoti kaina, uz kuria neimanoma nupirkti (apie nusidevejima sioj vietoj nekalbu).

PVM prie detaliu ir darbu yra mokamas tada, kai tu ji sumoki valstybei (pateiki saskaita-faktura).
Kas del daliu kainu.. Buvo anksciau, paskaiciavau pagal rinkos verte (t.y. suradau detale, nurodziau tel, kur galima nusipirkt), o klientas pradejo reikst pretenzijas, kodel nebuvo paskaiciuota 'originalas minus nusidevejimas'.. Tai matai, vieni sako,kad pagal rinkos kainas skaiciuot, kiti, kad pagal musu programa..
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė PhaRaoN » 06 Gru 2009, 21:16

MAiR rašė:Pharonai, gali man paaiskint kokiais sumetimais mano imonej nuskaiciavo PVM nuo fakturos uz priesrukinius? man buvo paaiskine kad jei imciau litus tada butu suma-pvm-nusidevejimas-francize... rezultate pirkau JU rekomenduotam service'e ir pateikiau faktura o ismoka visvien gavau ta pati suma-pvm-nusidevejimas-francize.

jei tavo imone yra PVM moketojas, tai ta PVM dali, kuri yra fakturoj, imone susigrazina is valstybes, todel kompensuoja tik dali be PVM :)
Jei imone ne PVM moketojas, tada turi kompensuoti su PVM'u.
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė PhaRaoN » 06 Gru 2009, 21:24

stai rašė:o vat geriausiai ishmokantis yra pzu lietuva ;)

aciu uz gera zodi ;)
stai rašė:klausimas to Pharaon -ka darit su vietiniu bta draudiku kuris surasho protokolus tik rusu kalba , ir dar siulo nukentejusiems patiems susitvarkit bus pigiau , o moket ishvis nenori bilinejimai su juo uztrunka apie pusmeti ???

Hm, na net nezinau.. Ir siaip dar negirdejau, kad kas nors Lietuvoj oficialu dokumenta rasytu rusu kalba :)
Na, o jei tokia situacija yra, tai gal geriausia butu nepriklausomus pristatyt, zalos dydis bus nustatytas, tai jie privales ismoket per 14d (na blogiausiu atveju 1men). Jei to nepadarys, galesi kreiptis i Lietuvos Respublikos Draudimo Prieziuros Komisija.
Dazniausiai, ko draudimai laukia, tai policijos pazymos (jei ivykis registruotas), del to ir uztrunka ismokejimai. Jei policijoj neregistruota, tai manau per 1men tikrai turi ismoket.
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė stai » 07 Gru 2009, 11:45

kada nors skana imesiu jei idomu :)
teko daznai tavo wrx matit kai veziau fakturas .
transformojam i STI
Vartotojo avataras
stai

Standartinė MAiR » 08 Gru 2009, 17:33

aciu.
'98 Impreza STI TypeR
'05 Civic TypeR
'04 Impreza WRX STI - Sold
'07 Civic TypeR (stolen - radusiems atsidekosiu :))
Vartotojo avataras
MAiR

Ankstesnis

Grįžti į Humoras

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių