Redas smagus projektukas

Viskas kas susiję su audio projektais

Redas smagus projektukas

Standartinė Redas » 30 Sau 2009, 06:19

Sveiki,
nusprendziau trumpai pristatyt ka sumasciau ir ka nuveikiau su savo subariuku, kolkas tikrai nedaug bet manau pradzia gera. Tikiuosi ivertinsit ir siek tiek kitokia audio koncepcija.

Vazinejausi su savo subariku ir nutariau kad muzikos kokybe originaliai yra tragedija, nors ir nesu didelis melomanas taciau tikrai reikejo kazka daryt. Minciu eiga tokia, reikia gero mago ir kolonkiu. Taciau nutariau kad be garso izoliacijos nnieko nebus nes masina tikra skarbonke :) (impreza 97' gt) Taigi pasiskambinau vienai besireklamuojanciai internete firmai kurie deda audio ap aratura ir paprasiau konsultacijos. Esme kad vietoj mago, teliko ir cd changerio pasirinkau maza asus eeepc platformos netbooka. Taigi susipirkau garso izoliacija ir siokias tokias koloneles, gavau stipriaka, suba ir uzsidariau savaitei garaze. Rezultatas puse velnio... Maziau barska, svariai groja ir svarbiausia laptopo kaip surogato veikimas mane patenkino 100 proc. Izoliacija sudeta priekinese durelese 2 sluoksniai bitumo ir 1 sluoksnis paralono, plius originali appsivke su gamykline izoliacija, bagazinej 1 sluoksnis bitumo ir vietoj visu gamykliniu vatiniu izoliaciju vienas sluoksnis paralono. Taigi dziaugiuosi darbo rezultatais, nuo praeitos savaites vaziuodamas su masina galiu klausytis muzikos, nebutina jos leisti ant viso garso. Audio saltinis yra laptopas su isorine creative x-fi go garso plokste taip pat papildomai jau paruosta skaitmenine-analogine isorine tv plokste tik reikia nupirkti antena su signalo stiprintuvu, taip pat eilej itampos keitiklis pazadetas man dovanu is kolegos gimtadienio proga. Dar uz menesiuko stos ir gps. Geriausia dalis ta kad atjungei usb laida ir masinoj nebera ka vogti :) Bet turiu viena nedidele beda, nelabai isivaizduoju kaip ispjaut panele ir joje imontuot laptopa 9coliu. Jei kas esat kazka pjove ar dirbat sitoj srity patarkit pagelbekit, atsidekosiu jei kas rimtai pades ishsisukt is situacijos, nes labai nepatogu ant keleivio sedynes ji laikyt ir veziotis keleiviu ant kelilu jei tik kas ilipa :) Kam idomu vilniuje galiu ir gyvai parodyt rezultata :)
Paskutinį kartą redagavo Redas 30 Sau 2009, 10:11. Iš viso redaguota 1 kartą.
Wise man speaks because he has something to say, fool speaks because he has to say something...
Vartotojo avataras
Redas

RE: Naujas smagus projektukas

Standartinė Stentor » 30 Sau 2009, 07:58

bandyk vietoj daiktadezes keleivio pusej tvirtint
o gps irangos atskiros neverta pirkt, susirast softa ir nusipirk usb-gps antena
ir padaryk nuotrauku. domina kaip visa muzika prie kompo pajungta
Paskutinį kartą redagavo Stentor 30 Sau 2009, 08:00. Iš viso redaguota 1 kartą.
kontrobandinis LEGACY 2.2 92m. - likes kovai ne tik su pasienieciais
'00 Forester 2.5 - kad vazinejantis dienom nesusaudytu
'03 Forester 2.5 - zmonai
Vartotojo avataras
Stentor
Valdybos narys / Moderatorius

Standartinė ON » 30 Sau 2009, 08:55

proektelis idomus. idomu ar pc atstoja maga pagal atkuriamo garso kokybe...
Specai netgi kalba kd multimedia sistemos pagal garso kokybe nusileidzia cd resiveriams. idomu butu paklausyt gyvai
ON
Vartotojo avataras
ON

Standartinė JohnSmith » 30 Sau 2009, 08:59

Redas rašė:
Taigi pasiskambinau vienai besireklamuojanciai internete firmai kurie deda audio ap aratura ir paprasiau konsultacijos.

Kam skambinai ir ka tau pasake? :)
JohnSmith

Standartinė Tomas_as » 30 Sau 2009, 09:10

ON rašė:
Specai netgi kalba kd multimedia sistemos pagal garso kokybe nusileidzia cd resiveriams. idomu butu paklausyt gyvai

tai manau kad visiems ir taip aisku, kad suspausti formatai (mp3, vma, mpeg) ne per plauka neatstoja CD, DVD kokybes.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė Andrius555 » 30 Sau 2009, 09:13

Tomas_as rašė:
ON rašė:

tai manau kad visiems ir taip aisku, kad suspausti formatai (mp3, vma, mpeg) ne per plauka neatstoja CD, DVD kokybes.

:))) O mašinose tuose CD ir DVD kas dažniausiai groja ? Ar gi ne mp3 ?
Subaru Impreza WRX STI MY97
Vartotojo avataras
Andrius555

Standartinė Tomas_as » 30 Sau 2009, 09:16

Andrius555 rašė:
Tomas_as rašė:
ON rašė:

:))) O mašinose tuose CD ir DVD kas dažniausiai groja ? Ar gi ne mp3 ?

pas mane groja normalaus formato kompaktai, o mp3 ar taip vadinamu data disc'u mano grotuvas tikrai neskaito :D
Aisku, visada gali savo turimas mp3 isskleisti ir irasyt i kompakta, taip daug kas ir daro, bet grojant mp3 apie kokybiska skambesi ir kokybe nera net ka ir sneket..
Paskutinį kartą redagavo Tomas_as 30 Sau 2009, 09:21. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė karrru » 30 Sau 2009, 09:21

man idomu kiek patogu bus valdyti loptopa norint pvz pakeisti daina ar pan.O del kokybes tai as ne audio ekspertas, bet maciau kaip per koncertus leidzia is loptopo, tai audio jungtis kisasi i kazkokia dezute,o dezute usb jungiasi prie pc, kai klausiau kam tai daroma,sake kad nenukentetu garso kokybe :)
Vartotojo avataras
karrru
Valdybos narys / Moderatorius

Standartinė Chulio » 30 Sau 2009, 09:33

Tomas_as rašė:
ON rašė:

Naudojant eiline placioms masems prieinama aparatura skirtumo tarp CD ir mp3 nepajausit, aisku jei mp3 ne 64 ar 128kb/s. Jungiant nuo kompo kokybe priklausys nuo garso plokstes.

Projekto autoriui:
1. ar nemanai, kad persistengei su dvigubu bitumo sluoksniu durelese?
2. pagalvok apie laptopo montavima apacioj pries begiu riciaga. T.y. pelenine lupk von, monitorius pelenines ir orig.mages vietoj. Manau, kad aparaturos valdymas nuri buti patogiai prieinamoj vietoj ;)
Vartotojo avataras
Chulio
Moderatorius

Standartinė Chulio » 30 Sau 2009, 09:37

Tomas_as rašė:
Andrius555 rašė:
Tomas_as rašė:
ON rašė:
.............................................

..........................................

..........................................................

pas mane groja normalaus formato kompaktai, o mp3 ar taip vadinamu data disc'u mano grotuvas tikrai neskaito :D
Aisku, visada gali savo turimas mp3 isskleisti ir irasyt i kompakta, taip daug kas ir daro, bet grojant mp3 apie kokybiska skambesi ir kokybe nera net ka ir sneket..

Ne nuo grotuvo viskas priklauso. Didesne dali inesa akustika, o tuo labiau masinoj ;)
Vartotojo avataras
Chulio
Moderatorius

Standartinė Chulio » 30 Sau 2009, 09:39

karrru rašė:
......................., bet maciau kaip per koncertus leidzia is loptopo,
............................

O is ko daugiau leist, kai koncertuoja kompu apdorota fonograma?
:D :D :D :D :D :D :D
Vartotojo avataras
Chulio
Moderatorius

Standartinė Tomas_as » 30 Sau 2009, 09:51

Chulio rašė:
Ne nuo grotuvo viskas priklauso. Didesne dali inesa akustika, o tuo labiau masinoj ;)

Pilnai sutinku. As ir nesakiau kad nuo grotuvo viskas priklauso.
Akustika apskritai yra MOKSLAS. O apie gera skambesi ir akustika MASINOJ galima kalbeti tik salyginai.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė Gytis-HV » 30 Sau 2009, 09:52

kaip uzmaitini eeepc ? parsisiuntei spec maista ? nes asmeniskai irgi ruosiu kelis projektukus i masina, paremta eeepc, bet in lt neradau normalaus maisto - tai kistukas ne visai tinka, tai itampos mazkai.

del gps softo - galu duoti igo8, tiesa pas mane eeepc senasis 701, pasidares esu skina subaru tematika, kuris labai gerai valina 800x480 rezoliucija, labai geri lt zemelapiai, tik ant didesnes rezoliucijos beda bus, nes fullscreen nevalins.

del garso - irgi testavau pasijunges 7.1 isorine korta - labai smagiai groja, jei mp3 ne ubaginio kbps.
Vartotojo avataras
Gytis-HV

RE: Redas smagus projektukas

Standartinė Aleksejus » 30 Sau 2009, 10:52

Pastebejimas del bitumo, man prasedo vairtojo dureles....
rwd GT
Vartotojo avataras
Aleksejus

RE: Redas smagus projektukas

Standartinė Redas » 30 Sau 2009, 12:26

Is eiles: to stentor
i daiktadezes vieta ziauriai nepraktiska, be to kur ekranas bus, o as butent noriu kad ekranas butu akiu lygyje. O gps butent ir noriu tik antena atskirai pirkti, softo turiu ir ne vieno gamintojo. Taigi manau su gps dar palauksiu tik reiks ziuret kaip mountinasi ta gps antena.ir ko prie jos reikia. Fedinga ir visokias elektronikas parduotuves pries tai aplankysiu
O del nuotrauku tai nelabai noriu det, kad nekiltu pagunda netycia i foruma uzklydusiems negerieciams pirstus pramankstint. Bet pajungimas labai paprastas, is kompo per usb pajungta isorine creative firmos garsos korta. Is jos iseina paprastas ausiniu lizdas, i ji istatytas sakotuvas i tulpes o nuo tulpiu lineikos, bet sita dali dar perdarysiu, nes lineikas noriu kuo trumpesnes padaryt nes jose garso signalas nukencia nes jis jau paverstas analoginiu o kol per usb laida eina skaitmenine forma iki garso plokstes ir garso kokybe isvis nekinta (cia teoriskai praktiskai manau skirtumo nera). Tai vat ir visa gudrybe :)
To ON:

Del kokybes- nesu ekspertas bet paleidus hd formato video su garso takeliu kur net laptopo vaizduske nepavelka vaizdo tai skambesys idealus, siuo metu aktyviai ieskau puslapiu is kur dvd kokybes garso takelius siustis. Siaip manau kad laptopas su geresne garso korta garsa turi atkurti kur kas kokybiskiau nei eilinis magas. Juk kai perki maga moki ir uz korpuse ir mechanizmus ir t.t. o garso korta kai perki moki tik uz garso stiprinimo chip'a, be to juk kompaktas tai tas pats skaitmeninis formatas o dar tiksliau skaitmeniniu duomenu laikmenos tipas taigi masinos magas atlieka ta pacia funkcija kaip garso korta, pavercia skaitmenini signala analoginiu. Trumpai-kokybe puiki.
To JohnSmith: kam skambinau neskelbsiu, gal zmogus tai antireklama palaikys, bet galiu pasakyt kad tikrai nuosirdziai padejo, kelias valandas klausiau ishsamaus instruktazo ir patarimu. Tiesa uzsisakiau is jo koloneles ir garso izoliacija(tik medziagas) ir plius su normaliom nuolaidom, taigi esu jam dekingas. Nes net nezinojau kas yra komponentai taigi tikrai pagelbejo is peties.
To karru: Del valdymo tai problemos sprendimas labai paprastas, distacinis pultelis kuris kartu su tv plokste eina, tas pats kaip ant teliko plius keli uzprogramuojami klavisai kurie paleidzia atitinkamai pagal uzkodavima kokia nors programa, mano atveju tv player, winamp ar dar fm player, be to tv/fm imtuvas skaitmeninis taigi ir radijas masinoj bus skaitmeninis kas leis megautis greiciausiai geresne kokybe nei radio banginiu radiju.
To Chulio: Bitumo sluoksnis dvigubas ne vienoj vietoj, pirma eina vienas sloksnis ant isorines dureliu skardos is vidines puses jis sugeria vibracija, tada eina antras sluoksnis paralono kuris lipdomas tiesiai ant to bitumo ir kuris yra tikrasis garso izoliatorius, o tada jau ant vidines dureliu skardos(kur apsivke jau tvirtinasi) lipdai dar viena sluoksni bitumo, kad nebarsketu butent vidine skarda. Taigi gaunasi du sluoksniai bitumo ir vienas paralono + standartine apsivke su gamykline izoliacija. Dureliu svoris beje pastebimai kitas. Dar toks pastebejimas, dejau garso izoliacija grieztai pagal to zmogaus nurodymas ir dariau ta kruopsciai su ta mintim kad viena kart idejus perdaryt nereiktu jei uzsimanysiu geresnes audio(juk tam ribu nera). Taigi as tos nuomones jei daraai, daryk gerai. O tvirtint laptopa zemai visai nepraktiska, nes ekranas bus zemai, o navigacija ir ekranas turi buti mazdaug akiu lygyje, bet neuzstoti kelio.
To Tomas_as: su akustika man liudniau, meska uzlipo man ant ausies ir dar pasokinejo, todel labai ten su visokiais podiumais, nukreipimais ir panasiai neishsikalinejau :) Stengiausii islaikyt gamyklines kryptis.o piscialkes is akies pritvirtinau :)
To Gytis-hv: maistas kolkas akumas laptopo atlaiko ramiai 5h jei nebutu garso korta prijungta tai ir 7-8 atlaikytu, jei realiai kraunu viena kart per para, nakti grizes namo, ryte islekes i paskaitas darbus ir panasiai , vakare su draugais ir pakrovejo net neimu, pilnai pakanka. Bet mano problema su maistu ishspres busimas 12-220 converteris apie 150w. Tiesiog kaip is rozetes maitintviska bus galima, mano paskaiciavimais antenos stiprintuvui ir asusui eeepc uzmaitint pilnai pakaks.Beje masininis pakrovejas siam zaislui gamintojo svetainej simto litu nesiekia kiek maciau, be to rusu puslapiuose nemazai mod listu su lieciamu ekranu ir panasiai maciau. Lieciamo ekrano modas apie 1000lt atsieina jei nagai i teisinga puse auga. Ir siaip ne idealiai viskas gaunasi pas mane bet kadangi darau pats ir kaip moku(o dariau pirma karta) rezultatu esu be galo patenkintas ir visai ant saves nepykstu uz viena kita sulauzyta plastmase, lango pakeliklio jungikli, kelias pamestas sponkes ir panasiai. Beje muzikos kokybe mano ausiai ne kazin kiek prastesne nei kad teko sedet masinoj kur aparaturos uz 15k buvo sukista :) taip kad proud to be doing it myself o ir sutaupiau neblogai :)
Wise man speaks because he has something to say, fool speaks because he has to say something...
Vartotojo avataras
Redas

Kitas

Grįžti į Audio

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių