Policija ir baudos

Ir be baro duosim garo! Viskas kas nesusiję su Subaru yra čia!

Policija ir baudos

Standartinė jaroslavas » 29 Gru 2009, 19:53

Užvežiau dabar savo žmona į baliu, prie Sigmos. Atgal važiavau pro Siemens. Na aišku įdomų gi pažiurėti kaip driftina kiti (aš buvau su vaikų kuris nekenčia suktuku). Užvažiuodamas į aikštėlė užkabinau bordiura :-( . Sustojau pažiurėti kaip ratlankis. Aha, biški. Tada nusprendžiau pora ratų apsukti kad pažiurėti kokia danga, kaip ratas elgėsi ir surasti saugia vieta nuo drifteriu. Pasukau pora ratų, suradau saugia vietą. Ir iš galo matau sirėnos - raudona ir melyną :shock: . Kaip sako rusai - zdraste , ja vasha tiotia :)
Sako policija jus pavojingai manevravote, prašome į mūsų auto. Dėkui, sakau, aš busiu savo automobilyje. Taip dar 2 kartus. Aš sėdžiu savo Forike, jie savo Jetta :) . Vėl pribėgo - sakau aš laiko turiu kruva, iki 31 d. 22.30 (kad suspėti į balių :-D ). Pasiūliau sėsti pas mane, bet prisimianiau kad jims negalima, ir patys ta patvirtino. Tada pranešė kad formins protokolą, prašom sakau, visus reikalingus dokum turite, aš ten nereikalingas. Parodžiau kad jungiu diktofoną. Bet prieš tai paaiškina už ka nori nubausti :eek: , surinkti įrodymus pagal ATPK 256 str (jo manau šis popieriukas ir padėjo jiems apsispresti ka daryti su manimi :eek: ), o aš lauksiu.
Žodžiu pasakė kad vaizdo medžiaga bus teisme, iš Siemens arenos apsaugos kamerų. Aš: prašom nuvažiuoti ir surinkti ta vaizda. Vėl pertrauka, pora minučių.
Tada aš skambtelėjau klasiokui, kad pakonsultuotų. Sakė jei tai patruliai - tai tegul važiuoja toliau. P13 ant jų auto, reiškia patruliai. O draugas iš Kelių policijos. Ir tik kelių turi teisė bausti už tokius pažeidimus. :shock: :shock: Man tai naujovė ir šis klausymas taip ir liko neaiškus. (kas ka žino ne žodinių, o teisiniu budu - paaiškinkite).
Va čia aš supykau ant policininko. Išėjau iš auto, sakau davai dirbkite pagal ATPK 256, ir tik su Kelių policijos pagalba.
Išlypa iš Jettos vairuotojas, pradeda gražiai kalbėti, maloniai taip. Duoda man dokumentus, paaiškina kad Siemens arena kviečia policija dėl driftininku, kad jis ir pats pabandytu padriftinti, kad ne jie patys ne savo noru atvažiuoja tikrinti.
Na praplepėjome apie gyvenimą, policija, politika gal 20 minučių :eek:
Na Vilniaus policija supranta savo teisės, ir žino kada reikia pasitraukti, ir bendrauti moka. Tai mane dar karta nustebino, malačiai. Aš pasiuliau savo pagalba kai bus sniego virš 30 cm :-D
Ant galo vienas pasakė - tai daugiau taip nevažinėkite aikštelėse taip pavojingai už tai baudžiama, aš: to ir nebuvo, tiesiog slydų, jėškojau saugia vieta .... :)

p.s. kai policija išvažiavo , privažiavo audistas, paklausė kiek baudos davė - tai paaiškinau kaip buvo. Nustebo.
mano patarimas - policijos daug, aikštelėse nedriftinkit, tai nesaugu ir baudžiama
http://www.foresterclub.lt & http://www.subaruklubas.com ir UAB Kortas
Pasikeitė mano telefonas - dabar 8 698 02018 ir (869169430 asmeninis)
Vartotojo avataras
jaroslavas
Klubo narys

Re: Policija ir baudos

Standartinė latvis » 29 Gru 2009, 20:16

na prie siemenso daznai ant mirgalkiu policja gaudo :D
latvis

Standartinė Notorious » 29 Gru 2009, 20:33

Vat geriau kas kokia peticija del mokymosi valdyt masina ant apsnigtu aiksteliu ir lauku ar (net/ir) ezeru uzsalusiu parasytu (o ne langu tamsinimo)... Va cia butu bent reali nauda.
O dabar noredamas pasimokyt kazkokiu manevru turi ieskot kaip koks nusikaltelis kur tai padaryt... Beieskodamas kur pasislept ir vietas nesaugias randi (zvyras kazkur kaimo keliuke, kur bet kada priespriesai kas islist gali ir pan)...

Va sitam momente butu gerai, jei koks automobilistas turetu kur nors rysiu del tokio reikalo uzsukimo.
Saugumas ir avariju esant slidziam keliui statistika tikrai kristu zemyn, jei zmones zinotu, kad to galima pasimokyt kazkru saugiau ir nebus uz tai nubaustas. Yra tu ale "extremalaus vairavimo mokyklu", bet juk pagrindu galima ir patiem ismokti, ka jus visi ir darote sekmingai.
1994 Legacy 2.0L GL MT - Pirmasis ir labai patikes Subaru
1998 Forester 2.0L GL AT - Apie Forika tik geri prisiminimai

2005 Legacy 2.0L GL MT - Patikti 8-)
Vartotojo avataras
Notorious

Standartinė laisvis » 29 Gru 2009, 20:47

Notorious rašė:Vat geriau kas kokia peticija del mokymosi valdyt masina ant apsnigtu aiksteliu ir lauku ar (net/ir) ezeru uzsalusiu parasytu (o ne langu tamsinimo)... Va cia butu bent reali nauda.
O dabar noredamas pasimokyt kazkokiu manevru turi ieskot kaip koks nusikaltelis kur tai padaryt... Beieskodamas kur pasislept ir vietas nesaugias randi (zvyras kazkur kaimo keliuke, kur bet kada priespriesai kas islist gali ir pan)...

Va sitam momente butu gerai, jei koks automobilistas turetu kur nors rysiu del tokio reikalo uzsukimo.
Saugumas ir avariju esant slidziam keliui statistika tikrai kristu zemyn, jei zmones zinotu, kad to galima pasimokyt kazkru saugiau ir nebus uz tai nubaustas. Yra tu ale "extremalaus vairavimo mokyklu", bet juk pagrindu galima ir patiem ismokti, ka jus visi ir darote sekmingai.

Niekas to daryti tikrai neleis, nepades nei peticijos nei kas, nes tada prasidetu bardakas. O del mokymosi vairuoti aikstele irgi dristu abejoti ar visi jau taip jose kazko mokosi? nu nebent slysti sonu kelis ratus aplink aikstele :) o sio manevro gatveje nauda drisciau suabejoti. Kaip vienas is garsiu automeistru man yra pasakes: pasirink saugu greiti vaziuodamas eisme ir nereikes kazko papildomai mokintis.
Aisku as esu tik uz pakvailiojimus aikstelese, taciau tai laikau daugiau kaip pramoga, o ne kazkoki mokymasi vairuoti.
Subaru Outback H6
Vartotojo avataras
laisvis

Nuotraukos: 0

Standartinė jaroslavas » 29 Gru 2009, 20:56

laisvis - tu visiškai neteisus, ir jei moki važinėti tai už kitus nerašyk. Kiek mačiau avariju dėl to kad žmogus nepažista savo auto ir oro sąlygu
http://www.foresterclub.lt & http://www.subaruklubas.com ir UAB Kortas
Pasikeitė mano telefonas - dabar 8 698 02018 ir (869169430 asmeninis)
Vartotojo avataras
jaroslavas
Klubo narys

Standartinė laisvis » 29 Gru 2009, 21:03

jaroslavas rašė:laisvis - tu visiškai neteisus, ir jei moki važinėti tai už kitus nerašyk. Kiek mačiau avariju dėl to kad žmogus nepažista savo auto ir oro sąlygu

Tiksliau drisciau pataisyti jus kolega, kad dauguma avariju jog buvo tam tikrom oro salygom nepasirinktas saugus greitis. Sutinku tik vienu aspektu, jog kiekvienas vairuotojas turetu zinoti savo automobulio galimybiu riba.
Subaru Outback H6
Vartotojo avataras
laisvis

Standartinė Tutis » 29 Gru 2009, 21:39

nesutinku kad aikstelei negalima nieko ismokti. jei nebuciau biski pasidziauges pirmu sniegu aikstelei tai jau buciau nudauzes stulpa bet kai pasibandes buvau kaip masina elgiasi tai pavyko isvairuot. o saugaus greicio ne visad uztenka, ne vienas kelyje vaziuoji, visko pasitaiko
Tutis

Standartinė Skyblade » 30 Gru 2009, 09:54

Mano nuomone kiekvienam yra reikalinga pavazineti apledejusioj aikstelej ar ant ezero kad ismokti auto valdyti ant labai slidzios dangos. Puikiai visi zinom kad standartiniai veiksmai kai auto slysta netinkami naudoti ( ka darytumet ant normalios dangos).
N atveju kai pirma karta 'zali' zmogeliukai uzlipe ant ezero daro nesamones isprovokuodami slidima, pasimoko ir supranta kaip auto elgesi ir viskas OK.
Manau to pasekmes kelyje yra apsaugo save ir kitus po tokios praktikos....
P.S Nekalbu apie eilinius ardimusius del atrakcijos....
LGT
Vartotojo avataras
Skyblade

Standartinė HDi » 30 Gru 2009, 11:42

laisvis rašė:
Notorious rašė:Vat geriau kas kokia peticija del mokymosi valdyt masina ant apsnigtu aiksteliu ir lauku ar (net/ir) ezeru uzsalusiu parasytu (o ne langu tamsinimo)... Va cia butu bent reali nauda.

Niekas to daryti tikrai neleis, nepades nei peticijos nei kas, nes tada prasidetu bardakas. O del mokymosi vairuoti aikstele irgi dristu abejoti ar visi jau taip jose kazko mokosi? nu nebent slysti sonu kelis ratus aplink aikstele :) o sio manevro gatveje nauda drisciau suabejoti. Kaip vienas is garsiu automeistru man yra pasakes: pasirink saugu greiti vaziuodamas eisme ir nereikes kazko papildomai mokintis.
Aisku as esu tik uz pakvailiojimus aikstelese, taciau tai laikau daugiau kaip pramoga, o ne kazkoki mokymasi vairuoti.

Net ir važiuojant saugiu greičiu posūkyje netinkamai paspaustas ar atleistas kažkuris iš pėdalų gali išprovokuot slydimą, taip kad reikia žinoti kaip ta mašina elgiasi tam tikroj situacijoj, nors aš kažkodėl manau kad tai vairavimo mokyklų darbas, bet dėja pas mus prieita prie to kad kuo greičiau vairuotoją iškept, ir pinigus pasiimt, kitaip sakant mokeisi vasarą vairuot, žiemą pats išmokt turėsi...
96 Impreza Wagon, Parduota

Dabar: pėškomobilis :D
HDi

Standartinė laisvis » 30 Gru 2009, 12:50

HDi rašė:Net ir važiuojant saugiu greičiu posūkyje netinkamai paspaustas ar atleistas kažkuris iš pėdalų gali išprovokuot slydimą, taip kad reikia žinoti kaip ta mašina elgiasi tam tikroj situacijoj, nors aš kažkodėl manau kad tai vairavimo mokyklų darbas, bet dėja pas mus prieita prie to kad kuo greičiau vairuotoją iškept, ir pinigus pasiimt, kitaip sakant mokeisi vasarą vairuot, žiemą pats išmokt turėsi...

Jei jau uzmete vadinasi nebuvo pasirinktas saugus greitis. Teko vieseti latvijoje viename is automobiliu bandymu poligonu vat ten tai suprantu tikrai yra ko pasimokyti ir kaip pasimokyti. O kas vyksta aikstelese laikau tik labai smagia pramoga, uz kuria net ir pinigus sutikciau moketi jei tik butu viskas oficialu. Taip maciau daug moteriskiu ir jaunu vairuotoju kurie aiksteleje ziuri per koki atstuma masina sustoja ant slidzios dangos ir tt. taip, jie skaitau stengiasi pazinti savo automobili kazko pramokti, taciau kaip pvz vaziuoju as ir stengiuosi kuo ilgiau islaikyti automobili slystanti sonu, mokslu jokiais budais neskaitau ir vargu ar man to prisireiks kada gatvese.
Subaru Outback H6
Vartotojo avataras
laisvis

Standartinė Levux » 30 Gru 2009, 13:12

aikštelėje sukinėjimasis ratu vienok naudą gali duot ir realiame gyvenime --> išmoksi kaip mašina reaguoja jau slydimo metu užspaudus stabdžius arba ir toliau žaidžiant su gazo pedalu. kol kas daugiau naudos neįžvelgiu sukinėjantis aikštelėse
Levux

Standartinė karrru » 30 Gru 2009, 13:25

Manau su peticijom galima net nevargti, kas tau dabar leis teisetai draskytis aikstelese... avariju tik padauges. O nuvaziavus prie siemenso 99,99% vaziuojanciu aksteleje tiesiog ardosi o nieko nesimoko. Labai gerai kolega pasake, kad mokymasis vaziuoti tokiam kaip latvijos poligone duoda naudos, o siemense sukti ratus tik tiek ir ismoksti.
Vartotojo avataras
karrru
Valdybos narys / Moderatorius

Standartinė Notorious » 30 Gru 2009, 13:51

Kiekvienas skirtingai supranta zodzius mokytis.
ASmeniskai niekad nuvykes i aikstute ar atviresni kelia nepaisau ratu ar neslystu sonu, o sugalvoju kliuciu, posukiu. Kazka, kas priverstu pagalvoti ka daryt, kaip daryt, ar daryt ar ne. Gal todel mes vienas kito ir nesuprantam.
1994 Legacy 2.0L GL MT - Pirmasis ir labai patikes Subaru
1998 Forester 2.0L GL AT - Apie Forika tik geri prisiminimai

2005 Legacy 2.0L GL MT - Patikti 8-)
Vartotojo avataras
Notorious

Standartinė paulikas » 30 Gru 2009, 14:06

siandien, mazdaug 12.30val, senamiescio prieigose, saukliu g, vienoje labiausiai apkrautu kauno gatvej (i vilijampoles puse), policija pirmoje juostoje susistabdzius juoda outbacka (nr. xxx 209) protokola surasinejo. kur pareigunu protas ? ten jau ir taip kamstis amzinas, o jie dar savo galias nusprende toj vietoj pademonstruoti...
colt czt 1.5 turbo :twisted:
Vartotojo avataras
paulikas

Standartinė karrru » 30 Gru 2009, 17:13

Notorious rašė:Kiekvienas skirtingai supranta zodzius mokytis.
ASmeniskai niekad nuvykes i aikstute ar atviresni kelia nepaisau ratu ar neslystu sonu, o sugalvoju kliuciu, posukiu. Kazka, kas priverstu pagalvoti ka daryt, kaip daryt, ar daryt ar ne. Gal todel mes vienas kito ir nesuprantam.

siemense nereikia ir galvoti nieko, tik vaziuoji ir ziuri kad kas i sona neivaziuotu... aisku ir pats turi apvaziuoti kitas masinas, tai mokytis labai gerai ...
Vartotojo avataras
karrru
Valdybos narys / Moderatorius

Kitas

Grįžti į Be baro

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių