Algirdokas » 15 Vas 2012, 22:06
Siandien smagiai "uzsiroviau" ant pareigunu pakeliui i RSe servisa... Negana to, kad pro pareigunus pravaziavau pirmyn-atgal du kartus beiskodamas isukimo i kiema, tai treciaji karta suveike zioplumas: pasiskambinau stovedamas Lytagros aikstelej, nujauciant pokalbio pabaiga pajudejau ir letai "praselinau" trecia kart pro pareigunus...Su telefonu rankose besakant "Supratau, tuoj busiu"... Ka padariau supratau, tik kai per galinio vaizdo veidrodeli pamaciau tuos pacius pareigunus "selinant" man is paskos. Apie padeties rimtuma nemelavo ir soniniai veidrodeliai - juose irgi matesi ta pati masina su "diskoteka" ant stogo. Sugrazinus akis nuo veidrodeliu i kelia staiga isvydau Dariaus ir Gireno 99 - staigiai ant stabdziu ir i desine. Tokie netyciniai manevrai nepadejo. Pasirodo pareigunu VW Passat taip pat stabiliai laikosi ant kelio ir moka pasukti staigiai i desine. Visus staigius musu manevrus pareigunai apdovanojo sviesos muzika ir garsiniais signalais. Jauciausi pakyletai (visai ne). Toliau seke turbut visiem zinoma procedura "laba diena.... dokumentus prasom.... ar zinote, kad ..... ar buvote baustas?.... prasome pas mus i automobili, apziureti protokolu is arciau". Tik isedes i akis krito gan kokybiski ir patvarus guminiai kilimeliai... Bet pareigunams buvo idomesnis mano pokalbis telefonu. Supratingu tonu paaiskinau situacija, pasikalbejom apie laisvu ranku iranga, apie baudas, papasakojau kaip pats apsizioplinau, kad nepirma kart toks zioplys esu (pirmasis kartas buvo toks gedingas, kad patylesiu). Jie mano ziopluma nusprende "apdovanoti" 200lt baudele, nes - 100lt duotu, jei pirma kart pagautu ir nesutikciau su pazeidimu, 300lt kaip ir per daug "tik" antram kartui, tai nutare vidurki - 200lt. Belaukiant garbes padeti autografa ir stojus nejaukiai tylai vienas is pareigunu paklause ko cia maluos pirmyn-atgal, susitaikes su netiketais finansiniais nuostoliais islemenau, kad ieskau "kur cia subarus remontuoja". "AAaa, tai cia dar uz sekanciu begiu reikejo i desine" - kurkas zvalesniu tonu paaiskino, o tuo tarpu jo kolega numete visas papkes ir tusinius ant priekines paneles. Trinktelejus inventoriui ant plastmases dar isgirdau "ai, nekyla ir ranka rasyt". Su pazadu, kad lieku jiems skolingas buteli tauraus gerimo ir palinkedami vieni kitiems geros dienos atsisveikinome.....
Moralas: Draugiski ispejimai ir nuosirdus bendravimas gali padaryti daug daugiau negu pinigines baudos. Esu dekingas pareigunams uz ju supratima ir paslauguma - servisa radau iskart. Laisvu ranku iranga is apdulkejusio stalciaus surado sau vieta porankyje. Ir (tikiuosi) smegenyse uzsiprogramavo - nebebuti ziopliu.