Philasz » 29 Spa 2007, 08:00
Vakar vakare (tamsiu paros metu,veiksmas VLN),vaziuojant i Pagiriu puse,staiga pamaciau i mano puse mano eile vaziuojancia masina! (toje dalyje kelias siek tiek vingiuotas, ir eina istisine linija).Staigiu stabdymu ir pasukimu i kelkrasti pavyko isvengti susidurimo (asmeniskai tuo metu apie 100km/h vaziavau, tai butu geras blynas likes).Apsisukau,pasivijau zmogeli grynai is smalsumo (neturiu iprocio pradzioj sumalt marmuzes, o paskui ieskot preteksto)-o vaizdas,kad jis ir toliau vinguriuoja,posukio zenklais nesamones darydamas ir pan.Aplenkiau, sustabdziau su avariniu,bet nespejus islipt is masinos,zmogus pasidave begt...kelis sykius dar syk aplenkus,veiksmas tas pats, bet kiekviena syki jo veiksmai agresyvejo...kol syki praktiskai vos,vos neistume manes i griovi..teko laikytis atstumo ir ziureti kaip zmogus, nu tikrai pavojingai zigzaguodamas vaziuoja toliau.Nuo to momento buvo informuota keliu policija.Privaziavom iki jo namu (KIAUNIU 6g.,tiesa, masina citroen XM,Valst.Nr, veliau pridesiu).Zmogui islipo is masinos, priejo prie mano masinos,teko ir man lipt.Keliom frazem persimetus, isitikinau,kad jis girtas..bandant prisiartint,zmogus dave i kojas prie suns ir eme pjudyt.Teko dar syk skambint policijai.Po 40-50min. pasidore musu patruliai,atseit,si dalis priklauso VLN, ir teko is pacio centro vaziuot.Snekant reziumavo,kad siuo metu situacija bepasmiska,kadangi zmogus buvo namuose, ir jei girtas,gales pasiteisint,jog spejo prisigert ten.Sutikau su tuom,bet pareiskiau,kad grieztas ispejimas ar pagasdinimas galetu ji siek tiek atvest i prota.Tai policija net isileista nebuvo, o kaip tik isjungtos sviesos ir visiskas ignoravimas.Reziume-girti ir toliau sekmingai savivaliauja keliuose keldami rizika kitu gyvybem (tikrai man baisu pagalvot,kad po tokio isgamos ratais gali pakliut kad ir vaikas) ir ju turtui,o policijos rankos dar trumpokos.Tad demesingumo,tolerancijos viens kitam ir nebukit abejingi kaz vyksta keliuose..