Kadangi esu uzsienyje, praktiskai viskas buvo organizuojama internetu.
Darbams atlikti pasirinkau Kinsa (Taurage/Kaunas) Gal uzkibau del to kad
pas ji kitas variklis buvo vietoje, kaina mazesne nei kitur - nezinau.
Atejus laikui pasiimti "sutvarkyta" automobili prasidejo linksmoji dalis.
Pirma karta automobilis nebuvo paimtas, kadangi naujasis variklis skleide
tragiskus garsus ir geso ant gimtojo kuro. (Mano senasis "kalantis" variklis skleide daug grazesnius garsus)
I klausima kodel yra taip, Kinsas atsake:
- Tu pasiskaityk internete, kaip sujungti "fyshkes" ir viskas bus aisku.
- Zinok visi Subaru varikliai taip dirba, cia nieko tokio!
- Cia pas tave dujos parejusios, mano darbas padarytas gerai.
Po ilgu derybu jis pazadejo viska sutvarkyti per savaite - "pasukti ta, pareguliuoti ana".
Po savaites realiai kazkokiu pokyciu variklio darbe neivyko. Masina vaziavo, tik purtesi
ant laisvu apsuku ir geso ant bendzo. Kadangi man transportas buvo mirtinai reikalingas ir
laukti "stebuklo" jau nebuvo laiko, atsiskaiciau su "meistru" ir isvaziavau.
(Sioje vietoje kaip veliau paaiskejo labai klydau)
Laikui begant paaiskejo, kad:
1. Buvo paliktas senas, "i viena puse" (ko neturi buti) veikiantis voztuvelis, reguliuojantis
apsuku darba, ko pasekoje apsukos buvo uzkeltos taip, kad variklis "graziau" dirbtu
tiek ant duju, tiek ant bendzo. (kad uzsakovas labai ne 3.14stu proto matyt?)
2. Neprisuktas iki galo isiurbimo kolektorius, plius NERA tarpiniu.
3. Vairo kryzme neprisukta - vairas "beldzia". ("meistras" Kinsas pasake, kad kryzme jau buvo luzusi kai jis paeme automobili, nors po jo darbu ja prisukome sveika gyva)
4. Po "profo" atliktu smulkiu kebuliniu darbu, lygiai(!) po menesio is po naujos
dazu dangos issoko pusles ....
5. Kazkokiu budu starteris uzpiltas ausinimo skysciu (vale, praputinejo kiti zmones).
6. Masina is Taurages atvaziavo su sudauzytu soniniu veidrodeliu. (priduota buvo su sveiku)
Pasak Kinso, variklyje buvo pakeisti
indeklai, ziedai, voztuvu gumytes ...
(po anksciau isvardytu faktu sunku patiketi, kad tai buvo padaryta ir gaila kad nepatikrinsi. Matyt dar keli papildomi punktai gautusi.)
Laukiame nauju siurprizu.
P.S Neisdildoma ispudi paliko Kinso zodziai, pasakyti pirmomis "remonto" dienomis:
- Man labai yra svarbi mano reputacija! ...
P.P.S del "darbu" su Kinsu galite tartis http://www.foresterclub.lt