ismetimo sistemos mod'ai

Re: ismetimo sistemos mod'ai

Standartinė SS » 20 Rgs 2011, 10:28

Darcikas rašė:ar yra kur nors pirkti silenceriu 120mm out bakeliui?

pas mane tokio diametro tai manau kad kazkur yra ir pirkti
SS

Nuotraukos: 11

Standartinė Darcikas » 27 Rgs 2011, 12:20

jei nera nei vieno rezonatoriaus tik tiesus vamzdis ir galinis bakelis (bus sportinis uzdetas), kaip itakoja rezonatorius garsa? prislopina? jei ju nededi koks bus garsas tada?
Subaru Impreza GT
Vartotojo avataras
Darcikas

Standartinė PhaRaoN » 27 Rgs 2011, 20:12

Darcikas rašė:jei nera nei vieno rezonatoriaus tik tiesus vamzdis ir galinis bakelis (bus sportinis uzdetas), kaip itakoja rezonatorius garsa? prislopina? jei ju nededi koks bus garsas tada?

pas mane dabar taip yra - tiesus vamzdis ir bakelis gale, tai garsas vos vos skardinis yra. Kai buvo 1 rezonatorius skardumo nesigirdejo..
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė Danieli » 15 Spa 2011, 23:32

Sveiki :)
Patarkit kaip man atgaivinti savaji 2.0 atmosferika. (Dabar stovi visiskas stock`as.) Tikslas gauti malonu garsa, kuris nevargintu ilgose kelionese ir pagerinti estenini galinio bakelio vaizda :D
Kiek supratau skaitydamas tema, su atmosferiku negalima persistengti, nes gali tik blogiau padaryti. Pagrindiniai mano klausimai butu:
1. Kaip "teisingai" ispjauti katalizatorius, kad nemestu klaidu, nesutriktu variklio darbas, neatsirastu pasaliniu garsu, ir t.t?
2. Ar verta didinti ismetimo diametra? O gal norimam rezultatui pasiekti uztenka tik ismesti katalizatoriu/us ir privirinti rimtesni angali?
Aciu uz patarimus :)
Vartotojo avataras
Danieli

Standartinė Cvekas_GT » 15 Spa 2011, 23:48

Danieli rašė:Sveiki :)
Patarkit kaip man atgaivinti savaji 2.0 atmosferika. (Dabar stovi visiskas stock`as.) Tikslas gauti malonu garsa, kuris nevargintu ilgose kelionese ir pagerinti estenini galinio bakelio vaizda :D
Kiek supratau skaitydamas tema, su atmosferiku negalima persistengti, nes gali tik blogiau padaryti. Pagrindiniai mano klausimai butu:
1. Kaip "teisingai" ispjauti katalizatorius, kad nemestu klaidu, nesutriktu variklio darbas, neatsirastu pasaliniu garsu, ir t.t?
2. Ar verta didinti ismetimo diametra? O gal norimam rezultatui pasiekti uztenka tik ismesti katalizatoriu/us ir privirinti rimtesni angali?

įsidėk bakelį nuo sti tai ir estetika geresnė bus ir garsas malonesnis.Jei pradėsi pjaustyt katalizatorius, tada teks daryt lamdom pakėlimus, kad negautų tiesiogiai išmetamūjų dujų. O šiaip atmosferikui mano nuomone katalizatorių pjaut tikrai nereikia, juolab didint išmetimo vamzdžio diametro... Pasikartosiu-užtenka pasikeist galinį bakelį, tai nei su lamdom žaist reikės, nei vamzdį pjaustyt/keist nei dar kažką, pakanka patį bakelį keist ;)
Fanas.
Ex Subaru impreza 2,2 with flipper on her ass (wanna be 22b)
Now- Impreza WRX JDM
Vartotojo avataras
Cvekas_GT

Nuotraukos: 0

Standartinė HDi » 16 Spa 2011, 10:11

geriausia efektą gautum pakeitęs išmetimo kolektorių į turbininio tipo, tokio kolektoriai į atmosferikus ėjo senus pirmus legacius, tada net nepakeitus galinio bakelio turėtum gražu balsą variklio. yra ir aaftermarketiniu koliku pasigooglink, svarbu kad būtų unequal length headers (nežinau kaip LT tiksliai pavadint) bet pasigooglink kaip atrodo turbininio kolikas ir pamatysi apie ką aš. grubiai tariant atstumas nuo kairės pusės cilindrų ir dešinės pusės cilindrų iki tos vietos kur susijungia tie vamzdžiai (kairės ir dešinę pusės cilindrų) turi būti nevienodas.
96 Impreza Wagon, Parduota

Dabar: pėškomobilis :D
HDi

Standartinė PhaRaoN » 16 Spa 2011, 10:23

uzsidek N1 tipo bakeli ir nereiks pjaut lambdu, keist koliku ir pan., bus garso sociai :D
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė Cvekas_GT » 16 Spa 2011, 12:04

HDi rašė:

geriausia efektą gautum pakeitęs išmetimo kolektorių į turbininio tipo, tokio kolektoriai į atmosferikus ėjo senus pirmus legacius, tada net nepakeitus galinio bakelio turėtum gražu balsą variklio. yra ir aaftermarketiniu koliku pasigooglink, svarbu kad būtų unequal length headers (nežinau kaip LT tiksliai pavadint) bet pasigooglink kaip atrodo turbininio kolikas ir pamatysi apie ką aš. grubiai tariant atstumas nuo kairės pusės cilindrų ir dešinės pusės cilindrų iki tos vietos kur susijungia tie vamzdžiai (kairės ir dešinę pusės cilindrų) turi būti nevienodas.

ne tik pas pirmus legacius ėjo tie kolikai, bet vien jį pakeist nepakaks, nes teks virint, kadangi tie kolikai kaip ir turbavykų kyla virš traverso. Darbe su kiesha555 kalbėjom apie tuos kolikus,pačiupinom paprastą ir pamastymai buvo, kad įmanoma jį patį perdaryt, bet čia jau reik ir noro ir laiko žaist.
Fanas.
Ex Subaru impreza 2,2 with flipper on her ass (wanna be 22b)
Now- Impreza WRX JDM
Vartotojo avataras
Cvekas_GT

Nuotraukos: 0

Standartinė Danieli » 16 Spa 2011, 12:10

Su kolektoriumi zaisti pribijau + darbu/medzegu kastai bus dideli. Nuo N1 tipo bakelio garso zmona isprotes :DDD
Vadinasi: ieskomas STI galinis bakelis :)
Vartotojo avataras
Danieli

Standartinė Tomas_as » 16 Spa 2011, 12:15

Su Sti bakeliu zmona is garso net nesupras kad kazka pakeitei :)
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė HDi » 16 Spa 2011, 12:43

Danieli rašė:Su kolektoriumi zaisti pribijau + darbu/medzegu kastai bus dideli. Nuo N1 tipo bakelio garso zmona isprotes :DDD
Vadinasi: ieskomas STI galinis bakelis :)

Nebūtina esamą persidarinėt, gi ėjo tas kolikas, ir Tau turėtų tikti, su minimaliais perdarymais. O dėl bakelio kaip Tomas ir sakė, nepastebės niekas to pasikeitimo.
96 Impreza Wagon, Parduota

Dabar: pėškomobilis :D
HDi

Standartinė Tenzo » 15 Bal 2012, 14:19

Paskaites nemaza ismetimo sistemos tema ir isidejus DP be katalizu pirmas ispudis netoks kas buvo rasoma temoj. Galia juntamai krito slegis ir per 0.1 bara. Auto STI 2.5 05m. priestai visa ismetimo sistema buvo kaip ir stok tik galinis bakelis Prodrive. Dabar situacija tokia 3 coliu DP vidurine dali oem. su idetu papildomu rezonatorium nes galvojau kad garsas bus didelis ko labai nenorejau ir galas Prodrive bakelis. garsas tylus sakuciau kad net pertylus, aisku visatai dar be programos dabar. Galvoju programa turetu viska sudeliot i vietas?
Tenzo

Standartinė ZLODEY » 16 Bal 2012, 00:21

jeigu teisingai supratau tai gamyklinis boost controlleris "nori matyti" daugiau back-pressure? ar pas tave yra EBC?
Vartotojo avataras
ZLODEY

Standartinė PhaRaoN » 16 Bal 2012, 07:46

Tenzo rašė:garsas tylus sakuciau kad net pertylus

Pas mane buvo 2.5" ismetimas be jokiu katalizatoriu/rezonatoriu, o gale Prodrive bakelis, tai net tada garsas nebuvo per didelis..
wannabeSTi
Vartotojo avataras
PhaRaoN

Standartinė Tomas_as » 16 Bal 2012, 09:12

ZLODEY rašė:jeigu teisingai supratau tai gamyklinis boost controlleris "nori matyti" daugiau back-pressure? ar pas tave yra EBC?

Boost controleris (solenoidas) nesvarbu ar aftermarket ar standartinis nematuoja "back pressure" ismetimo sistemoje, o tik slegi isiurbime, bet aisku gali buti visokiu niuansu su tuo.
Pas mane 2.0, tai kai pasikeiciau ismetima slegis uzkilo kokiais 0.1 - 0.2 bar.
Pagal jankiu patirtis isidejus visiskai laisva ismetima i 2.5 turbavykus slegis daug uzkyla ir kartais buna fuel cut, ir tas programiskai susitvarko, o buna netgi creepina (kai slegis nevaldomai pradeda kilt nuo tam tikru aukstu apsuku, nes nebeuztenka WG skyles ismetimo dujoms aplenkt turba), tai tada tenka arba grazint standartini nepralaidu ismetimo gala arba didint wg skyle.
Vartotojo avataras
Tomas_as

AnkstesnisKitas

Grįžti į Išmetimas / Įsiurbimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių