Esu naujokas ir ieskodamas tinkamo automobilio tarp visureigiu ir vienaturiu gavau pasiulyma pirkti foresteri. Taigi is 4x4 forumo mane nukreipe cia. Perziurejau temas taciau mano situacija siek tiek kitokia ir klausimai taip pat liko atviri nes kai kuriuose klasuimuose gincu daug o aiskumo mazai. Jei galite bukit geri patarkite ar verta man pirkti forester tokiam aplinkybem ir jei galite patikslinkite kelius klausimus.
Taigi ieskau auto kuris butu saugus, gera eksploatacija, butu patogus nedidelei seimai. Vazineciau daugiausia mieste, karta per savaite o kartais ir daugiau turiu reikalu kituose miestuose taigi vaziuociau trasa.Na ir kartais i zvejyba ar i gamta.
Koki varikli optimaliausia mano variantu rinktis. Nesu ten didelis greicio megejas ir draskytis daug nesidraskau nebent kai reikia piko metu is salutinio greitai isisukti i pagrindini
Supratau is diskusiju kad esant MPD reikia nepamenu kiek daznai sankaba remontuoti bet su APD sudeginama daugiau kuro ir kazkaip keistai ji begius meto. Na tas keistai tai nieko nesako nes su APD nesu vazinejes. Reikes aisku pabandyti. Bet vis delto ivertinus pinigine israiska kokia labiau apsimoka ir ar prie savotikso APD priprantama maziau patyrusiam vairuotojui, nesukelia dideliu trukdziu vairuojant?. Na turiu omenyje dar 10 metu stazo neturiu
Kadangi naujausiu modeliu neipirksiu o senesni yra visi su benzinu tai deti dujas. Maciau vyko diskusija bet taip ir nesupratau ar verta deti dujas ir ar tai nekenkia varikliui. Tai pat gal galite papasakoti apie voztuvu reguliavima kas 50000 km. Ar tinka foresteriui IV kartos duju iranga?Ten buvo diskusija apie italiskas ir olandiskas bet kai nelabai specas as esu tuose dalykuose tai nelabai suvokiau. Tai jei galit durnam paaiskinti butu malonu
Masinai galeciau skirti 18-19 tukst. kadangi dar reikia duju iranga geresne isideti, taip kei butu dyzelis galeciau apie 22-23 tukst skirti. Bet klausimas toks ar uz 18-19 tukst galima (t.y. statistiskai dazniausiai taip, o ne yra glaimybe 1:1000) nusipirkti neuzdrozta foresteri ir nuo kokiu metu ziureti. Ar uz tokia suma ir tokiu metu nusipirkus yra galima tiketis geros ekpsloatacijos. Pabreziu kad nedraskau masinu ir siaip jei jau kas smulkiau nutinka nebedroziu o varau i servisa.
Vidutiniskai kokios dazniausiai bedos ir panasiai kainos taisymo?
Svarbiausia i ka ziureti kokias vietas tikrinti pries perkant foresteri?
Aciu visiems uz patarimus. Dar kart pabreziu kad skaiciau foruma ir perklausiu kas yra nelabai aisku. Nepykit nesu specas todel su piktais kometarais gal susilaikykim. Labai tikiuosi geranoriskos Jusu pagalbos.
Aciu