Forester (Impreza ir kt) 135000 km TA

Bendri techniniai klausimai

Forester (Impreza ir kt) 135000 km TA

Standartinė jaroslavas » 28 Spa 2011, 08:52

na vakar pasidariau 135000 km aptarnavima pas vilnietį RSe (Tautvyda). Kodėl pas ji? pirma aš palyginau kainos, tepalų keitimas, disku tekinimas, pas Subarita, Autoerdvė, RSe, Jona 6x6. Man pigiau pasiūlė Jonas, dėkui jam. Bet Jonas Kaune, gal šios darbus ir ne problema padaryti, bet norėjau susipažinti su vilniečiu meistru tokiu kaip Jonas. Arčiau, jei kas negerai tai nereiks lėkti į kauna ir pan. aišku rimtesnis koks remontas tai vėlgi reiks liginti kainos.
Pakeisti tepalai (Valvoline synpower 5w*40), filtras, stabdžių diskai (TRW DF1437), kaladėlės TRW (nepaklausiau markės, o TRW todėl kad atsiliepimai geri, RSe irgi patarė ir man sportiniu daugiau nafik reikia), radiatoriaus kamštis, paveržtas kondiškės diržas, pravalyti stabdžiu suportai (vienas blogai dirbo). Daugiau problemu nebuvo.
Viso sumokėjau 600 Lt. Dėkui RSe už paaiškinimus, už nuolaida, kantrybė. Man patiko kad žmogus turi laiko ir nora paaiškinti kur kas ir kada, tai didelis pliusas (kaip ir Jonui6x6). Dar pliusas kad dirba po darbo, vakarais, nes aš be auto diena negaliu buti
Na o dabar apie techninius dalykus.Apie tai ka sužinojau naujo ir noriu pasidalinti su jumis.
1. ant radiatoriaus po kapotu yra kamštis-dangtelis. Ji reikia tikrinti ar jis teisingai dirba! Pasirodo subarikams neteisingai žiurėti aušinimo skysčio lygio bakelyje. Pirma patikrinti ar veikia kaip priklauso tas dangtelis (15 lt kaina). RSe nuėmė plona žarnelė ir paspaudinėjo , per ta maža antgali pas mane karts nuo karto ištekėdavo skystis. Taip neturi buti. Nei lašo neturi buti. Pakeitus į nauja pratekėjimu nebuvo. esmė tame kad blogai veikiant dangteliui skysčio bakelyje yra norma o radiatoriuije truksta. O tai varyklio perkaitimas. Tai man pasisekė, nes jis buvo pusiau veikiantis. Ir šiaip pasakė skaityti instrukcija Arūnai šita pabraukta (ir gerai jei pataisytum) reikia iškelti kur nors į forumo viršu
2. polipropileninės stabu įvorės - sumontavus juos vietoj guminiu, gausite kietesnė pakaba, tai yra mažiau komforto.
3. Padangos ir balansavimas - jei uždėjus padanga ant balansavimo aparato ir pasukant ranka pamatysite vertikalu "mušima" arba "guza", ar iškilimą i viršu, balansavimas nepadės. Šoninis "guzas" neįtakoja balansavimui. tai viena vertikalu RSe pamatė, ir gal but kituose servisuose visi balansavimai buvo pinigų išmetimas. dar pavažinėsiu pažiurėsiu
4.aš stabdžiu suportus neprašiau valyti kokius 30000 km - rezultatas viena pusė sugražė, stabdė kreivai. Išvada - darant TA reikia pažiūrėti
5. Karterio dugno apsauga. meistras norėjo paregulioti kondiškės dirža, bandė ikišti lankstoma rakta - sako nelenda Na paimk kita. Tai sako, kitiems Forikams lengavi lenda ogi pasirodo radiatorius kartu su bamperiu pastumtas link variklio. O pastumtas dėl smugiu į apatinė apsauga ( o ju aš turėjau kokius 4 ), pasirodo apsauga pritvirtina prie laikiklio kuris laiko radiatoriu ir bamperi, kita dalys nežinau prie ko. Kaip RSe sakė - geriau tvirtinti prie kažkokiu lanžeronu. va tau ir gamyklinis dalykas. Idomu kaip Jonas tvirtina
PAPILDAU:
6. Seni stabdžiu diskai buvo Zimmerman, pusiau sportiniai, tai mano išvada - likau nepatenkintas. Pirma kad stabdo ant šaltu prastai, ir du kartus reikėjo tekinti ( na greičiau tai mano kaltė, vanduo, perkaitimas). o svarbiausia jie lužta dėl tu skylučių - pats RSe dviem Imprezom keitė, ir ne sportinikams. tas skylutės susilpnina konstrukcija
7. kaip žinia visiems Subarikams su mechanika kartais stringa atbulinė eiga. Tai aš tiesiog jungiau pirma o tada atbulinė, su išminta sankaba. O RSe pasiūlė taip daryti - lengvai stumiant svirtį palengva atleidinėti sankabos pedalą. Ir veikia, lengvai įsistumia ir pedalo reikia tik biski atleisti
Paskutinį kartą redagavo jaroslavas 28 Spa 2011, 10:58. Iš viso redaguota 3 kartus.
http://www.foresterclub.lt & http://www.subaruklubas.com ir UAB Kortas
Pasikeitė mano telefonas - dabar 8 698 02018 ir (869169430 asmeninis)
Vartotojo avataras
jaroslavas
Klubo narys

Re: Forester 135000 km TA

Standartinė Jonas6x6 » 28 Spa 2011, 08:59

kai "visureigis" be rėmo, o nešančiu kėbulu - tvirtink tu prie ko tik nori, smūgiai vistiek paliks savo žymes. Vienu atveju palenkia "televizoriaus" apačią ir paspaudžia radiatorių, kaip atsitiko Tau, kitu atveju užriečia lonžeronus į viršų, kaip atsitiko Tomimiui. Foresterio kėbulas nėra stiprus elementas.
Subaru remontas Kaune, pakabos aukštinimas,važiuoklės ir variklių remontas
Diagnostika Subaru Select Monitor bei kitais specializuotais prietaisais
VISIEMS SUBARU MODELIAMS; http://www.premus.lt
8-37-323233;8-610-26939;Betygalos g.14, Kaunas N54.90435;E23.88318
Vartotojo avataras
Jonas6x6

Re: Forester (Impreza ir kt) 135000 km TA

Standartinė RSe » 28 Spa 2011, 23:24

Kaladeles: TRW GDB 3371 :wink:
RSe

Standartinė jaroslavas » 01 Lap 2011, 10:00

papildau:
8. bugniniai stabdžiai - aš paklausiau RSe dėl japonų montuojamu bugninių gale. Tai stabdymo jėga didesnė nei diskinių stabdžių, dėl didesnio kaladėlių ploto, tarnauja ilgiau 3-4 kart. Bet yra minusu - brangesnis pakeitimas (bet pvz paimam 200000 km gausis bugnai žymiai pigiau už diskinius), labiau bijo purvo, o patekus i vidų išvalymas sudėtingas.
Tai dabar džiaugiuosi kad pas mane bugniniai, ir nesuprantu tu kas juokėsi kad pas mane bugnai, kad tipo keisti reikia
Tie kas keičia bugninius i diskinius ir daugiau nieko neperdaro - tai klaida, stabdžių efektyvumas sumažėja. Kad nepablogėtu reikia dar perdarinėti paskirstimo sistema
Vartotojo avataras
jaroslavas
Klubo narys

Standartinė Tomas_as » 01 Lap 2011, 11:33

jaroslavas rašė:papildau:
8. bugniniai stabdžiai - [...] stabdymo jėga didesnė nei diskinių stabdžių, dėl didesnio kaladėlių ploto, [...]

Stabdymo jega priklauso ne tik nuo ploto bet ir "peties" bei kitu faktoriu, (didelis diskas turi dideli peti, bugnas gi tures visada pati minimaliausia, tas kalades daug stipriau reikes spausti), ir savaime suprantama kodel juos deda gale (nes galas visada daug silpniau stabdo), taip kad del sitos vietos RSe gal tiesiog kazkaip kitaip tai pasake.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė rocar » 01 Lap 2011, 13:54

Tomas_as rašė:
jaroslavas rašė:papildau:
8. bugniniai stabdžiai - [...] stabdymo jėga didesnė nei diskinių stabdžių, dėl didesnio kaladėlių ploto, [...]

Stabdymo jega priklauso ne tik nuo ploto bet ir "peties" bei kitu faktoriu, (didelis diskas turi dideli peti, bugnas gi tures visada pati minimaliausia, tas kalades daug stipriau reikes spausti), ir savaime suprantama kodel juos deda gale (nes galas visada daug silpniau stabdo), taip kad del sitos vietos RSe gal tiesiog kazkaip kitaip tai pasake.

Tuoj tau isaiskins,kaip ziede ir ralyje niekas nieko nesupranta... :lol:
Varikliu remontas,OEM dalys Kaune.869994503
Vartotojo avataras
rocar

Standartinė xennon » 01 Lap 2011, 13:56

As speju, kad Jaroslavas tiesiog netaip kazka isgirdo... :D
Vartotojo avataras
xennon
Moderatorius

Standartinė Erikas » 01 Lap 2011, 14:08

Tai Jaroslavai i prieki isidek bugnus, stosi kaip su 4pot breNbo
Daily: Subaru Impreza WRX MY02
Low&slow: BMW 328ti E36/5
Vartotojo avataras
Erikas

Standartinė RSe » 01 Lap 2011, 14:44

Parasysiu suprantamiau ;)

Bugnai yra efektyvesni uz diskinius stabdzius. Kodel ju nenaudoja, tai Jaroslavas surase teisingai.

Tomai, apie petis, sau priestarauji. Bugnuose kalades sudaro didesni peti (nuo centro nutole), nei betkokios diskines kalades. Plotas kaladziu yra didesnis. Masinose, kai gale bugnai (nukreipiama i gala mazesne jega per reguliatoriu po kapotu) ir kai zmones pasikeicia gale i diskinius (ir nekeicia reguliatoriaus), tai galas nebestabdo, nes diskiniam reikia didesnio slegio is reguliatoriaus.
I prieki anksciau dedavo gamintojai bugnus, bet jie sudegdavo, nes nesiventiliuoja.
Gale, pas Subarika, rankinis yra bugno principo ir yra efektyvesnis uz prancuziska pvz. sistema su diskiniu rankiniu gale.

Sporte nenaudojama del kaitimo. Gatveje nustoja gamintojai naudoti del patikimumo ir prieziuros sudetingos.
RSe

Standartinė andrius_wrx » 01 Lap 2011, 15:05

Ar pas nors viena galingesne masina yra gale bugniniai stabdziai? :)
2.0 T
3.0R H6
4.2 V8 :)
andrius_wrx

Standartinė Tomas_as » 01 Lap 2011, 15:06

Del reguliatoriaus tai viskas aisku.
Bet OK, koks bugninio stabdzio diametras? Suprantama, kad jeigu disko ir bugno diametras vienodas tai pas bugninius bus didesnis petys, betgi bugnas bent is paziuros dazniausiai yra zymiai mazesnis.
Nelabai suprantama kaip stabdziai gali but vadinami efektyvesniais jei priekyje uzdejus jie perkaista.
Paskutinį kartą redagavo Tomas_as 01 Lap 2011, 15:30. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė karrru » 01 Lap 2011, 15:15

manau cia konkreciai kalbama apie Jaroslavo foresteri, o ne kad i galingas masinas bugnu nededa. Tesiog tokiai masinai, bugnai nieko blogo ;)
Vartotojo avataras
karrru
Valdybos narys / Moderatorius

Standartinė andrius_wrx » 01 Lap 2011, 15:22

Jeigu butent apie Jaroslavo, tada taip, per akis bugnu. Bet kad pagal diskusija galima suprasti, kad bugnai vos ne geriau uz diskinius visais atvejais :)
2.0 T
3.0R H6
4.2 V8 :)
andrius_wrx

Standartinė Levux » 01 Lap 2011, 15:26

Stabdžiai efektyvus. Ventiliacija/aušinimas prastas. Kas dar neaiškaus? Susidėliokit savo galvoje šiuos du faktus ir nereikės uždavinėt elementarių klausimų.
Levux

Standartinė jaroslavas » 01 Lap 2011, 15:47

na ka Erikas, Rocar, ir Xenon, Tomas as, proto bokštai, galvojot apš..mane :lol: nepavyko :lol:
o yra ir supratingu žmonių, respect
Vartotojo avataras
jaroslavas
Klubo narys

Kitas

Grįžti į Klausimai / Patarimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių