2.0 sti close deck remontas

Bendri techniniai klausimai

2.0 sti close deck remontas

Standartinė Redas » 17 Spa 2011, 18:30

Sveiki, gal kas galit papasakot apie indeklu keitima 2.0 sti close deck 94/95 motorui? Koks eiliskumas, i ka atkreipti demesi kai ardysiu, kurias dalis keisti, ar reikia kazka kazkur vezt slifuot( alkunini ar pvz. bloka) ir t.t. busiu dekingas uz manual'a :D
Wise man speaks because he has something to say, fool speaks because he has to say something...
Vartotojo avataras
Redas

Re: 2.0 sti close deck remontas

Standartinė Tomas_as » 17 Spa 2011, 20:50

Redas rašė:ar reikia kazka kazkur vezt slifuot( alkunini ar pvz. bloka)

:lol: O tu rimtai nori pats remontuot, nes klausimai gan esminiai kyla :D
Beje kaip nustatei kad ten closed deck?
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė RSe » 18 Spa 2011, 00:33

Atidarius kapota, per pora sekundziu gali nustatyti ar close deck blokas ;)
RSe

Standartinė Redas » 18 Spa 2011, 02:31

Tomai noriu tai daryti pats, nes man tai idomu, masina siuo metu vaziuoja todel turiu daug laiko pasiruosti kita varikli teisingai, o ar closed deck pagal variklio kooda galima suzinoti, pagal automobili is kurio isimta ir panasiai. Siaip nuemus galvas galima akivaizdziai suzinoti :))) Rse irgi kazkoki buda zino, bet neisduos turbut :)))

Vis dar laukiu patarimu :)
Wise man speaks because he has something to say, fool speaks because he has to say something...
Vartotojo avataras
Redas

Standartinė Andrius555 » 18 Spa 2011, 08:15

Poliruot, jei reikia ir šlifuoti alkunini (Vilniuja Asvela arba Pilaitėje meistrai, yra dar buve Groundzero motoristai kažkur žirmūnuose, kontaktu neturiu). Bloko paviršiu šlifuoti,jeigu reikia vežt ir honinga pataisyt, dideli šansai kad cilindrai bus elipsės formos,tada tekint ir honinguot +jau eina oversize'inti stumokliai. Keiti viska,kas keičiasi :)), tarpinės ,salnikėliai ir t.t
Subaru Impreza WRX STI MY97
Vartotojo avataras
Andrius555

Standartinė Tomas_as » 18 Spa 2011, 08:32

Pagal ka suzinot galima tai ir as zinau, tiesiog idomu kuriuo budu nustatei tu ;)
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė Redas » 18 Spa 2011, 13:59

Aciu, andriau, paterorizuosiu telefonu, nes man ten su tuo slifavimu neaisku :)))

Tomai, nustaciau pagal eziu migracijos krypti, siaures asigalio atzvilgiu, variklio cilindruose :) O jei rimtai pagal variklio koda.
Vartotojo avataras
Redas

Standartinė andrius_wrx » 18 Spa 2011, 14:11

Variklis jau nebe pirmos jaunystes. isardysi, rasi ir cilindru elipses - 100%. reiks vezti, pratekinti cilindrus, tam reiks remontiniu stumokliu. Alkunini taip pat greiciausiai reiks slifuoti. Gali tekti slifuoti bloka ir galvas - priklauso ar pasikraipe ar ne.
Taip pat greiciausiai bus numire tepalo purkstukai. Darbu daug. Parsisiusk manuala normalu ir galesi susirinkti - kitaip neverta bandyti be instrukcijos.
Tarpelius alkuninio indeklu turi su kuo pamatuoti? ziedu tarpus, stumoklio tarpa - su kuo matuosi?
2.0 T
3.0R H6
4.2 V8 :)
andrius_wrx

Standartinė Chulio » 18 Spa 2011, 15:07

Išsakysiu ir aš savo nuomonę...
Jei jau nori daryt variklį su closed-deck bloku, tai :
- duok perdaryt atraminio indėklo vietą, pradrožt ir honinguot cilindrus
- dedi NAUJĄ alkūninį veleną
- naujus gerus indėklus
- naujus kaltinius švaistiklius ir stumoklius
Tada atkrenta galimybė kažką netaip padaryti neturint pro matvimo įrangos, be to nauja yra nauja.
Tada daug pūti ir greit leki.

Jei planuoji palikt senų dalių (švaistikliai, stumai ...), imho neverta net prasidėt, nereikia tau closed-deck.
Parduodi closed, jami open bloką, susirenki variklį ir važinėji.
Vartotojo avataras
Chulio
Moderatorius

Standartinė andrius_wrx » 18 Spa 2011, 15:17

Chulio rašė:Išsakysiu ir aš savo nuomonę...
- naujus gerus indėklus
Tada atkrenta galimybė kažką netaip padaryti neturint pro matvimo įrangos, be to nauja yra nauja.

Jei planuoji palikt senų dalių (švaistikliai, stumai ...), imho neverta net prasidėt, nereikia tau closed-deck.

ir tai kainuos tik 6000-8000 litu :)
2.0 T
3.0R H6
4.2 V8 :)
andrius_wrx

Standartinė Tomas_as » 18 Spa 2011, 15:31

Pritariu, blokas paskutinis dalykas kuris neatlaikys didesniu slegiu ir galingumu. Pries tai buna standartiniai stumokliai, svaistikliai, galvos varztai..
Vartotojo avataras
Tomas_as

Standartinė Chulio » 18 Spa 2011, 15:39

andrius_wrx rašė:
Chulio rašė:Išsakysiu ir aš savo nuomonę...
- naujus gerus indėklus

ir tai kainuos tik 6000-8000 litu :)

Na taip.
Galiu pridurti, kad jei nėra ryžto pamerkti į variklio remontą "bent" 8-10kLTL, nereikalingas ir closed-deck blokas...
Vartotojo avataras
Chulio
Moderatorius

Standartinė Redas » 18 Spa 2011, 18:05

Aciu uz atsakymus. Noriu pabrezti kad ne close deck yra esme, as noriu susikonstruoti tiesiog paprasta veikianti sti varikli. Radau labai pigu varianta uz man tikrai priimtina kaina, todel svarstau galimybe ji remontuotis. Prasau patarimo nes noriu bent apytikriai zinoti kiek kainuos remontus, tai galiu suzinoti tik tada kai zinau ka greiciausiai reiks remontuoti(pvz slifuot alkunini, isdrost gilzes ir t.t.) Dar turiu klausima apie pacias gilzes, ar nevertetu susidet nauju gilziu? Kiek girdejau uz 600 lt galima susidet naujas dyzelio gilzes(dyzelio manau patvaresnes). Ir tada nereiktu jokiu remontiniu stumu, deciau tuos pacius su naujais ziedais ir viskas. Sorry jei neteisus, bet tam ir yra forumas kad pasiklausti tai ko nesupranti.
Vartotojo avataras
Redas

Standartinė Suubaru » 18 Spa 2011, 18:09

RSe rašė:Atidarius kapota, per pora sekundziu gali nustatyti ar close deck blokas ;)

isduok paslapti kaip??
Subaru forever
Suubaru
Klubo narys

Standartinė Redas » 18 Spa 2011, 18:10

andrius_wrx rašė:Variklis jau nebe pirmos jaunystes. isardysi, rasi ir cilindru elipses - 100%. reiks vezti, pratekinti cilindrus, tam reiks remontiniu stumokliu. Alkunini taip pat greiciausiai reiks slifuoti. Gali tekti slifuoti bloka ir galvas - priklauso ar pasikraipe ar ne.
Taip pat greiciausiai bus numire tepalo purkstukai. Darbu daug. Parsisiusk manuala normalu ir galesi susirinkti - kitaip neverta bandyti be instrukcijos.
Tarpelius alkuninio indeklu turi su kuo pamatuoti? ziedu tarpus, stumoklio tarpa - su kuo matuosi?

Tepalo purkstukai? wtf? :D Slifavimas brangus malonumas? kiek pamenu tu keitei is 3 i 5 indeklus. Kiek tai kainavo? kur pvz ieskoti kito alkuniako ar pakaktu tiesiog nuslifuoti-subalansuoti sita.

Mano klausimo esme yra kiek man gali kainuoti paversti vel sveiku veikianciu is kalenancio. Kiek zinau dazno sti bedos yra su indeklais tai pirkti dar gyva vistiek neapsimoka, nes neisvengiamai reiks atlikti sitas pacias proceduras, o ir kaina tikrai kosmine.
Vartotojo avataras
Redas

Kitas

Grįžti į Klausimai / Patarimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių